Fahéjas-almás kölessüti
Elkészítés
A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, belekeverjük a diót, és ráöntjük a 4-szeres mennyiségű vizet. Az egészet megszórjuk a cukorral és a citromhéjjal. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a köles mindet magába fogja szívni. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékeljük a hőt és további 30-40 percig sütjük. Amikor már összeállt a süti, akkor kivesszük, kihűtjük és utána szeleteljük fel.
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 250 ml Köles (23 dkg)
- 2 db közepes Alma (40 dkg)
- 3 evőkanál Nyírfacukor (45 g)
- 250 ml Darált dió (12 dkg)
- 1 evőkanál Őrölt fahéj (7 g)
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 247
- CH: 35.1 g
- fehérje: 6.1 g
- zsír: 9.8 g