Mit ehetek | Fahéjas-almás kölessüti

Fahéjas-almás kölessüti

Fahéjas-almás kölessüti
Fahéjas-almás kölessüti

Elkészítés

A kölest egy kisméretű tűzálló tálba helyezzük, belekeverjük a diót, és ráöntjük a 4-szeres mennyiségű vizet. Az egészet megszórjuk a cukorral és a citromhéjjal. Az almadarabkákat megszórjuk a fahéjjal, és ráhelyezzük a kölesre. Ne ijedjünk meg, ha a folyadék soknak tűnik, a köles mindet magába fogja szívni. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékeljük a hőt és további 30-40 percig sütjük. Amikor már összeállt a süti, akkor kivesszük, kihűtjük és utána szeleteljük fel.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 250 ml Köles (23 dkg)
  • 2 db közepes Alma (40 dkg)
  • 3 evőkanál Nyírfacukor (45 g)
  • 250 ml Darált dió (12 dkg)
  • 1 evőkanál Őrölt fahéj (7 g)
  • 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 247
  • CH: 35.1 g
  • fehérje: 6.1 g
  • zsír: 9.8 g