Mit ehetek | Fácán magyarosan

Fácán magyarosan

Fácán magyarosan
Fácán magyarosan

Elkészítés

A fácánokat megmossuk, megsózzuk, a mellüket szalonnával megtűzdeljük. A felforrósított zsírba megforgatjuk a fácánokat, hozzátesszük a sárgarépát, és a borral felöntve puhára pároljuk. Áttesszük egy tűzálló tálba, rászűrjük a levét, és a sütőben a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük. A karikára vágott hagymát világosra pirítjuk, és hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és zöldpaprikát. Sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezzel a lecsóval kínáljuk a ropogós fácánsültet.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 8 db közepes Paprika (72 dkg)
  • 2 dl Fehérbor - száraz (20 dkg)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 50 dkg Paradicsom  
  • 10 dkg Füstölt szalonna 
  • 2 db konyhakész Fácán (140 dkg)
  • 8 dkg Disznózsír 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 884
  • CH: 20.0 g
  • fehérje: 84.7 g
  • zsír: 45.7 g