Mit ehetek | Eperleves

Eperleves

Eperleves
Eperleves

Elkészítés

A citrom levét kifacsarjuk, a héját - a fehér része nélkül - vékony csíkokra vágjuk. Az epret felszeleteljük, negyed részét kis fazékba rakjuk 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a citromhéjat, beleöntjük a citrom levet és felforraljuk. A forrástól számított 5 percig főzzük. A félretett nyers gyümölcsöt turmixgépben egészen pépesre törjük, összekeverjük a pudingporral, a tejjel és a tejszínnel. A pudingos pépet a forrásban lévő levesbe öntjük folyamatosan kevergetve, ezután a bort is hozzáöntjük. Ismét felforraljuk, majd 2 perc múlva az edényt lehúzzuk és kevés cukorral ízesítjük. ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük és jó hidegre hűtjük. Gyümölccsel díszítve kínáljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Földieper 
  • fél zacskó Pudingpor - vaníliás (20 g)
  • 1 dl Vörösbor - félédes (10 dkg)
  • 4 db Szegfűszeg - egész
  • fél rud Fahéj - rúd (3 g)
  • 1 csapott evőkanál Kristálycukor (15 g)
  • 2 dl Tejszín, 30%-os (20 g)
  • 1 dl Tej-2,8% (9 g)
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • ízlés szerint Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 138
  • CH: 18.0 g
  • fehérje: 1.7 g
  • zsír: 5.0 g