Eperleves
Elkészítés
A citrom levét kifacsarjuk, a héját - a fehér része nélkül - vékony csíkokra vágjuk. Az epret felszeleteljük, negyed részét kis fazékba rakjuk 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a citromhéjat, beleöntjük a citrom levet és felforraljuk. A forrástól számított 5 percig főzzük. A félretett nyers gyümölcsöt turmixgépben egészen pépesre törjük, összekeverjük a pudingporral, a tejjel és a tejszínnel. A pudingos pépet a forrásban lévő levesbe öntjük folyamatosan kevergetve, ezután a bort is hozzáöntjük. Ismét felforraljuk, majd 2 perc múlva az edényt lehúzzuk és kevés cukorral ízesítjük. ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük és jó hidegre hűtjük. Gyümölccsel díszítve kínáljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 50 dkg Földieper 
- fél zacskó Pudingpor - vaníliás (20 g)
- 1 dl Vörösbor - félédes (10 dkg)
- 4 db Szegfűszeg - egész
- fél rud Fahéj - rúd (3 g)
- 1 csapott evőkanál Kristálycukor (15 g)
- 2 dl Tejszín, 30%-os (20 g)
- 1 dl Tej-2,8% (9 g)
- 1 db Citrom (18 dkg)
- ízlés szerint Só
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 138
- CH: 18.0 g
- fehérje: 1.7 g
- zsír: 5.0 g