Mit ehetek | Eperkrém

Eperkrém

Eperkrém

Elkészítés

Mossuk és szárítsuk meg az epret, tisztítsuk meg a szárától. Turmixoljuk össze a citromlével. Cukrozzuk meg. Verjük fel kemény habbá a tojásokat, valamint a tejszínt. Óvatosan keverjük az eperbe előbb a tojásfehérje egyik felét, majd a tejszínhabot, végül a tojásfehérje másik felét. Tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe tálalás előtt.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 dl Tejszín, 30%-os (10 g)
  • 6 dkg Citromlé 
  • 3 db Tojásfehérje (72 g)
  • 40 dkg Földieper 
  • 6 dkg Barna cukor 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 114
  • CH: 23.8 g
  • fehérje: 3.4 g
  • zsír: 1.4 g