Mit ehetek | Élesztőmentes kenyér

Élesztőmentes kenyér

Élesztőmentes kenyér
Élesztőmentes kenyér

Elkészítés

A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a köményt. Adjuk hozzá az olajat, majd 4 dl vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. 180 fokon kb. 50 percig süssük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 25 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza-liszt 
  • 1 teáskanál Köménymag - egész (3 g)
  • 1 teáskanál Szódabikarbóna (6 g)
  • 8 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (104 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 460
  • CH: 40.3 g
  • fehérje: 10.6 g
  • zsír: 27.4 g