Élesztőmentes kenyér
Elkészítés
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a köményt. Adjuk hozzá az olajat, majd 4 dl vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy őzgerinc formát, és tegyük bele a tésztát. 180 fokon kb. 50 percig süssük.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 25 dkg Teljes kiőrlésű tönkölybúza-liszt 
- 1 teáskanál Köménymag - egész (3 g)
- 1 teáskanál Szódabikarbóna (6 g)
- 8 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (104 g)
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 460
- CH: 40.3 g
- fehérje: 10.6 g
- zsír: 27.4 g