Mit ehetek | Egyszerű finomfőzelék

Egyszerű finomfőzelék

Egyszerű finomfőzelék
Egyszerű finomfőzelék

Elkészítés

A zsiradékon puhára párolom a zöldborsót, a kisebb kockákra vágott karalábét és sárgarépát kevés sóval és az apróra vágott petrezselyemmel. Amikor majdnem puha, megszórom a liszttel, összekeverem és lassan felöntöm a tejjel. Megrottyanton és még pár percig fedő alatt kis lángon összefőzöm.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 150 ml Tej-2,8% (135 g)
  • 1 db közepes Karalábé (33 dkg)
  • 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 4 evőkanál Rizsliszt (48 g)
  • 30 dkg Mirelit zöldborsó 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 271
  • CH: 36.5 g
  • fehérje: 9.7 g
  • zsír: 11.6 g