Mit ehetek | Egresleves

Egresleves

Egresleves

Elkészítés

Az egrest a citromhéjjal 1,5 l vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Felforraljuk, lehűtjük és néhány órára hűtőbe tesszük.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 kg Egres  
  • 2 dl Tejföl, 12%-os (20 dkg)
  • 2 dl Tej 1,5%-os (18 dkg)
  • 1 db Tojássárgája (16 g)
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 1 késhegynyi Só
  • 50 ml Kristálycukor (5 dkg)
  • fél citromé Citromhéj (4 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 133
  • CH: 19.4 g
  • fehérje: 2.8 g
  • zsír: 5.7 g