Mit ehetek | Édeskömény narancslével

Édeskömény narancslével

Édeskömény narancslével
Édeskömény narancslével

Elkészítés

A zöldségeket és a barackot megmossuk. Az édesköményt megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot négybe vágjuk. A csírát és a zsombort külön lecsepegtetjük. A barackot kimagozzuk, és cikkekre szeljük. A fűszerolajat, a narancslevet és az édesköményt felforraljuk a wokban. A narancslé felét belefőzzük. Belekeverjük a csírát, megsózzuk, borsozzuk, és lefedve felforraljuk. Levesszük a wokot a tűzhelyről. Mézzel, ecettel, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a barackot és a paradicsomot. A csombort és az édesköményt tányérokra tesszük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 6 dkg Citromlé 
  • 150 ml Narancslé 100%-os (16 dkg)
  • 10 csepp Ecet - Almaecet (1 g)
  • 4 db közepes Őszibarack (60 dkg)
  • 2 teáskanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (10 g)
  • 15 dkg Szójacsíra 
  • 20 dkg Koktélparadicsom 
  • 40 dkg Édesköménygumó 
  • 30 dkg Friss zsombor 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 207
  • CH: 37.9 g
  • fehérje: 7.4 g
  • zsír: 3.5 g