Mit ehetek | Édeskömény leves

Édeskömény leves

Édeskömény leves
Édeskömény leves

Elkészítés

Az édesköménygumót meghámozzuk, négyfelé vágjuk, megmossuk. A felaprított hagymával, a felszeletelt  sárgarépával kevés vízen megpároljuk. Megolajozzuk, megsózzuk, ráöntjük a kefírt, és kb 1 l vízzel felöntjük, összeforraljuk és végül meghintjük petrezselyemmel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 2 dl Kefír (206 g)
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • 1 evőkanál Friss petrezselyem (4 g)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • ízlés szerint Metélőhagyma - snidling
  • 6 db Édesköménygumó (270 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 402
  • CH: 59.6 g
  • fehérje: 11.2 g
  • zsír: 16.3 g