Mit ehetek | Diós meggyes szelet

Diós meggyes szelet

Diós meggyes szelet
Diós meggyes szelet

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk, a diót durvára törjük. 20 dkg gluténmentes lisztet kikeverjük 2 tojással, fél doboz joghurttal, a 10 deka olvasztott margarinnal, majd egy kikent, rizsliszttel megszórt sütőforma aljába adagoljuk, a meggybefőtt felét a tészta tetejére igazítjuk, a tört dió felével megszórjuk. 15 dkg lisztet elkeverünk 2 ek. kakaóporral, és ezt kikeverjük 2 egész tojással, a joghurt megmaradt másik felével és a maradék olvasztott margarinnal. Ráadagoljuk a fehér tésztánk tetejére majd a többi meggyet és diót a csokis tésztára tesszük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, légkeveréssel sütjük, kb. 35-40 percig, tűpróba ajánlott.

Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/10/05/dios-meggyes-szelet-glutenmentesen-laktozmentesen/


    • adag12
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Forma kikenéshez:
  • 1 evőkanál Tejmentes margarin (2 dkg)
  • 1 evőkanál Rizsliszt (12 g)
Hozzávalók:
  • 40 dkg Meggy  
  • 16 dkg Tejmentes margarin 
  • 4 evőkanál Dióbél (44 g)
  • 4 db Tojás (220 g)
  • 15 dkg Laktózmentes joghurt - natúr 
  • 2 evőkanál Kakaópor (13 g)
  • 35 dkg Gluténmentes lisztkeverék 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 264
  • CH: 27.2 g
  • fehérje: 6.1 g
  • zsír: 14.0 g