Diós meggyes szelet
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, a diót durvára törjük. 20 dkg gluténmentes lisztet kikeverjük 2 tojással, fél doboz joghurttal, a 10 deka olvasztott margarinnal, majd egy kikent, rizsliszttel megszórt sütőforma aljába adagoljuk, a meggybefőtt felét a tészta tetejére igazítjuk, a tört dió felével megszórjuk. 15 dkg lisztet elkeverünk 2 ek. kakaóporral, és ezt kikeverjük 2 egész tojással, a joghurt megmaradt másik felével és a maradék olvasztott margarinnal. Ráadagoljuk a fehér tésztánk tetejére majd a többi meggyet és diót a csokis tésztára tesszük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, légkeveréssel sütjük, kb. 35-40 percig, tűpróba ajánlott.
Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/10/05/dios-meggyes-szelet-glutenmentesen-laktozmentesen/
-
- 12
-
-
-
-
Alapanyagok
Forma kikenéshez:
- 1 evőkanál Tejmentes margarin (2 dkg)
- 1 evőkanál Rizsliszt (12 g)
Hozzávalók:
- 40 dkg Meggy  
- 16 dkg Tejmentes margarin 
- 4 evőkanál Dióbél (44 g)
- 4 db Tojás (220 g)
- 15 dkg Laktózmentes joghurt - natúr 
- 2 evőkanál Kakaópor (13 g)
- 35 dkg Gluténmentes lisztkeverék 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 264
- CH: 27.2 g
- fehérje: 6.1 g
- zsír: 14.0 g