Mit ehetek | Diétás zöldségkocsonya

Diétás zöldségkocsonya

Diétás zöldségkocsonya
Diétás zöldségkocsonya

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. Fél répát és fél csicsókát egész kis kockákra darabolunk. Ezután lobogó sós vízben előfőzzük úgy, hogy a felkockázott apró zöldségeket 5 perccel később tesszük a főzővízbe. Leszűrjük és félretesszük. Felforralunk bő 1 l vizet és ebben feloldjuk, főzzük a leveskockákat és a sót, majd feloldjuk benne a zselatint. 30 percre hagyjuk hűlni, majd egy kerek jénai aljába merünk a levesből pár kanállal, a zöldségeket elrendezzük benne, és a maradék levest óvatosan ráöntjük. Legalább 8 órára a hűtőszekrényben tesszük dermedni.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 db Sárgarépa (480 g)
  • 1 db nagyobb Pasztinák (30 dkg)
  • 15 dkg Csicsóka  
  • 3 db Leveskocka - zöldségleves (33 g)
  • 3 evőkanál Étkezési zselatin (30 g)
  • 1 púpos teáskanál Só (9 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 193
  • CH: 31.7 g
  • fehérje: 9.8 g
  • zsír: 2.3 g