Diétás vaníliafagyi
Elkészítés
Egy edényben vizet forralunk, majd alacsonyra vesszük a lángot és egy kisebb fémüstben a tojássárgáját a porcukorral a vízgőz felett habosra keverjük. A zabtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgáját. Fagylaltgépbe tesszük (ha nincs, akkor olyan edényben tegyük a fagyasztóba, amiben 3-4 alkalommal félóránként át tudjuk keverni, hogy egyenletes állagú maradjon). Végül lefagyasztjuk. Fagylaltkanállal tálkába adagoljuk és azonnal fogyasztjuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 dl Zabtejszín (20 dkg)
- 3 db Tojássárgája (48 g)
- 3 evőkanál Porcukor (33 g)
- fél mokkáskanál Vanília kivonat (1 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 119
- CH: 10.0 g
- fehérje: 2.2 g
- zsír: 7.7 g