Mit ehetek | Diétás sárgabarack krémleves

Diétás sárgabarack krémleves

Diétás sárgabarack krémleves

Elkészítés

A folyóvízben alaposan lemosott gyümölcsöt szűrőkanálba tesszük, majd gőz felé tartjuk 3-4 percig, és a gyümölcs héját lehúzzuk, kiemeljük a magot, és a fűszerekkel ízesített, forrásban lévő (5dl) vízbe tesszük. Ezután édesítjük, majd felforralás után turmixoljuk és hozzáadjuk a rizslisztből és tejből készített sűrítőanyagot. Két három evőkanálnyi levessel elkeverve, folyamatos kevergetés mellett öntjük a levesbe. Még egyszer összefőzzük. Lehűtve tálaljuk.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Sárgabarack 
  • 1 evőkanál Rizsliszt (12 g)
  • 3 evőkanál Rizstej (25 g)
  • 1 mokkáskanál Reszelt citromhéj (1 g)
  • 1 késhegynyi Őrölt fahéj
  • 1 db Szegfűszeg - egész
  • 1 evőkanál Nyírfacukor (15 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 80
  • CH: 17.0 g
  • fehérje: 1.4 g
  • zsír: 0.1 g