Mit ehetek | Diétás burgonyafelfúj

Diétás burgonyafelfúj

Diétás burgonyafelfúj
Diétás burgonyafelfúj

Elkészítés

A lemosott burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva, kevés gyengén sózott vízbe feltesszük főni. Amikor a burgonya felpuhult, villával vagy burgonyatörővel péppé törjük és hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vágott petrezselyemzöldet, az olaj felé, a szerecsendiót, a sót, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Amikor a massza elkészült, az olajjal kikent pudingformába tesszük úgy, hogy az edény csak háromnegyed részig legyen megtöltve. Ezután előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Burgonya  
  • 1 db Tojás (55 g)
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 1 teáskanál Friss petrezselyem (1 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 2 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 203
  • CH: 22.6 g
  • fehérje: 6.8 g
  • zsír: 8.5 g