Mit ehetek | Currys nyúl

Currys nyúl

Currys nyúl
Currys nyúl

Elkészítés

A húst és a hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajjal kikent jénaiba tesszük. 160 fokon, lefedve addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ekkor rászórjuk a curryt, sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedés nélkül 200 fokon 10 percig pirítjuk, majd beletesszük az apróra kockázott burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, fél dl vizet. Lefedjük, és 170 fokon 40-45 percig sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 80 dkg Házi nyúlhús  
  • 1 dkg Burgonya  
  • 1 púpos teáskanál Só (9 g)
  • 1 db közepes Paradicsom (11 dkg)
  • 1 db Paprika (90 g)
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 2 mokkáskanál Curry (4 g)
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 419
  • CH: 7.7 g
  • fehérje: 43.5 g
  • zsír: 22.8 g