Currys nyúl
Elkészítés
A húst és a hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajjal kikent jénaiba tesszük. 160 fokon, lefedve addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ekkor rászórjuk a curryt, sózzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedés nélkül 200 fokon 10 percig pirítjuk, majd beletesszük az apróra kockázott burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, fél dl vizet. Lefedjük, és 170 fokon 40-45 percig sütjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 80 dkg Házi nyúlhús  
- 1 dkg Burgonya  
- 1 púpos teáskanál Só (9 g)
- 1 db közepes Paradicsom (11 dkg)
- 1 db Paprika (90 g)
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
- 2 mokkáskanál Curry (4 g)
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 419
- CH: 7.7 g
- fehérje: 43.5 g
- zsír: 22.8 g