Mit ehetek | Currys csirke pilaf

Currys csirke pilaf

Currys csirke pilaf
Currys csirke pilaf

Elkészítés

Melegítsük meg az olajat, majd pároljuk puhára benne a hagymát 6-8 perc alatt. Adjuk hozzá a csirkét, és néhány perc alatt pirítsuk meg. Keverjük hozzá a curry port és egy kis vizet. Öntsük hozzá az alaplevet, majd tegyük bele a durvára reszelt répát és a rizst. Mikor forr, vegyük takarékra, majd fedjük le és 10 percig főzzük. A durvára vágott spenótot is hozzákeverve fedjük le, és főzzük addig, míg a rizs felszívja a folyadékot. Keverjük össze, tálaljuk. 


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 db közepes Vöröshagyma (45 dkg)
  • 2 db Sárgarépa (240 g)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • 5 dl Zöldségalaplé (50 dkg)
  • 1 evőkanál Curry (7 g)
  • 40 dkg Csirkemell filé 
  • 25 dkg Basmati rizs 
  • 5 dkg Baby spenót 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 582
  • CH: 74.9 g
  • fehérje: 31.2 g
  • zsír: 17.5 g