Mit ehetek | Currys bárány

Currys bárány

Currys bárány
Currys bárány

Elkészítés

A csülköt konyharuhával szárítsuk meg, vágjuk le a zsíros részeit. A zsírt lábasban lassan olvasszuk ki. A húst vágjuk kockákra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra. A tepertőt vegyük ki a lábasba, az olajat forrósítsuk fel és adjuk hozzá. A húst, az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevergetve süssük, míg a hús kissé elszíneződik. Szórjuk meg a curryporral és a tönkölyliszttel, keverjük össze és kb. háromnegyed liter vízzel engedjük fel. Adjuk hozzá a leveskockákat, és rotyogtassuk az egészet 45 percig. Közben főzzük meg a riszt és külön a tojásokat. A meghámozott uborkát, a lecsepegtetett csemegeuborkát, az almákat és a főtt tojásokat vágjuk apró kockákra, és tegyük tálkákba. A banánt és az almát locsoljuk meg citromlével. A kesudiót zsiradék nélkül pirítsuk aranybarnára. Ezt is, és a megmosott, lecsepegtetett mazsolát is tegyük tálkákba. Ízesítsük tejföllel a húst és a mártást. A kész rizst keverjük el a leöblíted, lecsepegtetett napraforgócsírával.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 db közepes Vöröshagyma (60 dkg)
  • 80 dkg Báránycsülök-csont nélkül 
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 3 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (40 g)
  • 2 evőkanál Curry (14 g)
  • 2 evőkanál Tönkölybúza fehérliszt (24 g)
  • 2 db Leveskocka - zöldségleves (22 g)
  • 1 üveg Csemege uborka (68 dkg)
  • 4 db Tojás (220 g)
  • 2 db közepes Alma (40 dkg)
  • 1 evőkanál Citromlé frissen facsarva (10 g)
  • 2 db Banán (40 dkg)
  • 125 g Kesudió  
  • 10 dkg Mazsola 
  • 10 dkg Tejföl, 20%-os 
  • 10 dkg Napraforgó csíra 
  • fél Kígyóuborka (17 dkg)
  • 10 dkg Rizs  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 862
  • CH: 72.0 g
  • fehérje: 42.6 g
  • zsír: 41.4 g