Csupacsokis muffin dióval és áfonyával
Elkészítés
Keverjük össze egy nagy tálban a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, és a sütőport. Gőz fölött olvasszunk fel másfél tábla csokoládét a vajjal. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, majd a nedves masszát dolgozzuk el a száraz keverékkel és 1 dl tejjel.
A legvégén adjuk hozzá az áfonyát és a durvára vágott diót (kisgyermekeknél darált dió). Miután a muffin formákat háromnegyedig töltöttük a tésztával, szúrjunk fél kocka csokoládét a közepébe mindegyik muffinnak. Kb. 20 percig süssük 220 fokos sütőben.
-
- 15
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 dl Tej-2,8% (9 dkg)
- 10 dkg Vaj 
- 12 dkg Kristálycukor  
- 16 dkg Finomliszt BL55 
- 1 mokkáskanál Sütőpor (2 g)
- 2 db Tojás (11 g)
- 2 dl Dióbél (8 dkg)
- 400 ml Áfonya (24 g)
- 2 tábla Csokoládé - Étcsokoládé 70%-os (180 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 229
- CH: 22.2 g
- fehérje: 4.0 g
- zsír: 13.9 g