Mit ehetek | Csirkevetrece

Csirkevetrece

Csirkevetrece
Csirkevetrece

Elkészítés

A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon és az apróra vágott hagymán kevés vízzel, félig megpároljuk, majd a csíkokra vágott sárgarépával, a húsleveslével, sóval, borssal, rozmaringgal, babérlevéllel, tárkonnyal puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a csíkokra vágott uborkát és a kapribogyót. A tejfölt elkeverjük a liszttel, ráöntjük a húsra, ha kell még egy kis vizet is öntünk hozzá. Fogyasztás előtt összeforraljuk.


    • adag5
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db nagyobb Csirkemell filé (110 dkg)
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 3 db Sárgarépa (360 g)
  • 4 db közepes Kovászos uborka (24 dkg)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 2 dl Tejföl, 12%-os (20 dkg)
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 1 liter Húsleveslé (1 kg)
  • 2 teáskanál Só (14 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított rozmaring
  • 1 db Babérlevél
  • 1 mokkáskanál Szárított tárkony
  • 1 evőkanál Kapribogyó (15 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 575
  • CH: 12.0 g
  • fehérje: 56.1 g
  • zsír: 31.7 g