Csirkevetrece
Elkészítés
A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajon és az apróra vágott hagymán kevés vízzel, félig megpároljuk, majd a csíkokra vágott sárgarépával, a húsleveslével, sóval, borssal, rozmaringgal, babérlevéllel, tárkonnyal puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a csíkokra vágott uborkát és a kapribogyót. A tejfölt elkeverjük a liszttel, ráöntjük a húsra, ha kell még egy kis vizet is öntünk hozzá. Fogyasztás előtt összeforraljuk.
-
5
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb Csirkemell filé (110 dkg)
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
- 3 db Sárgarépa (360 g)
- 4 db közepes Kovászos uborka (24 dkg)
- 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
- 2 dl Tejföl, 12%-os (20 dkg)
- 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
- 1 liter Húsleveslé (1 kg)
- 2 teáskanál Só (14 g)
- fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
- 1 mokkáskanál Szárított rozmaring
- 1 db Babérlevél
- 1 mokkáskanál Szárított tárkony
- 1 evőkanál Kapribogyó (15 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 575
- CH: 12.0 g
- fehérje: 56.1 g
- zsír: 31.7 g