Csirkés zöldséges penne
Elkészítés
A felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük a tésztát. A csirkemellet 2 cm-es csíkokra, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre, a tököt szeletekre, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük. Egy nagy serpenyőt az étolajjal kiolajozunk. Középerős lángon körülbelül 3-5 percig sütjük a csirkecsíkokat, míg jól át nem sülnek. Ezután kiöntjük a serpenyőből és hagyjuk állni.
Öntsünk olívaolajat a serpenyőbe. 3-4 perc alatt hirtelen süssük meg a brokkolit, paprikát és a tököt. Adjuk hozzá a paradicsomot, bort, zöldfűszereket, sót és borsot, majd további 6-8 percig süssük. A csirkét keverjük össze a zöldségkeverékel és a leszűrt főtt tésztával. Tetejére szórjunk reszelt parmezán sajtot.
-
- 6
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (5 g)
- 5 dkg Parmezán sajt 
- fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
- 1 mokkáskanál Diétás só (3 g)
- 1 mokkáskanál Szárított oregano
- 1 mokkáskanál Szárított bazsalikom
- 50 ml Fehérbor - száraz (5 dkg)
- 40 dkg Paradicsom  
- 1 db zsenge kisebb Tök (50 dkg)
- 1 db Kalifornia paprika - piros (20 dkg)
- 20 dkg Brokkoli  
- 1 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (13 g)
- 45 dkg Csirkemell filé 
- 25 dkg Penne tészta 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 351
- CH: 40.0 g
- fehérje: 28.1 g
- zsír: 7.5 g