Csirkés-cukkinis saslik
Elkészítés
A csirkét és a zöldségeket nagyobb darabkákra szeljük, majd a fűszereket az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Az öntetet a csirkés-zöldséges elegyhez adjuk, és egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Másnap bemelegítjük a sütőt, és a csirkét, meg a zöldségeket nyársakra húzzuk úgy, hogy csirkehússal kezdjük és zárjuk le (így nem csúszik le a többi hozzávaló), majd betoljuk a sütőbe.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Őrölt koriander
- 1 egész, közepes Csirkemell filé (45 dkg)
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 2 db zsenge Cukkini (25 dkg)
- ízlés szerint Szárított rozmaring
- ízlés szerint Szárított majoránna
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 50 ml Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (45 g)
- ízlés szerint Szárított kakukkfű
- fél Póréhagyma (12 g)
- 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
- ízlés szerint Őrölt szerecsendió
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 266
- CH: 8.1 g
- fehérje: 27.5 g
- zsír: 12.9 g