Mit ehetek | Csirkemellek eperbalzsam mázban

Csirkemellek eperbalzsam mázban

Csirkemellek eperbalzsam mázban

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és közepes lángon süssük fél percig. Adjuk hozzá az apróra vágott epret, balzsam ecetet, a borsot és forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot és lassú tűzön főzzük 5 percig, közben az epret villával kissé nyomkodjuk szét benne, míg az egész máz-szerű formát nem nyer. A máz felét vegyük ki és rakjuk félre. A csirkemellet vágjuk 4 kb. egyforma szeletre, és a maradék mázban forgassuk meg. Egy tepsibe tegyünk 3 evőkanál étolajat, tegyük bele a csirkemelleket és közepes-lassú lángon 30 percig süssük. Tálaláskor a félretett mázt öntsük a megsült hús tetejére.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Kukoricacsíra étolaj (5 g)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 8 szem Földieper (20 dkg)
  • 10 evőkanál Ecet - Balzsamecet (75 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 db nagyobb Csirkemell filé (55 dkg)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 284
  • CH: 7.5 g
  • fehérje: 32.3 g
  • zsír: 13.2 g