Mit ehetek | Csirkemell mángolddal

Csirkemell mángolddal

Csirkemell mángolddal
Csirkemell mángolddal

Elkészítés

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, és megtisztítjuk. A mángold fehér részét másfél centiméteres rombuszokra vágjuk. A zöld részét hosszában félbe vágjuk, és csíkokra szeljük. A szár zellert vékonyan felszeleteljük. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A narancsot a világos héjával együtt meghámozzuk. A gyümölcshúst cikkekre vágjuk. Felforrósítjuk a wokot, majd az olívaolajat. A csirkemellcsíkokat közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve 4 perc alatt világosbarnára sütjük, és a csepegtető rácsra tesszük. A hagymát és a fokhagymát üvegesre sütjük benne. Hozzákeverjük a zellert, és 4 perc alatt üvegesre sütjük. Ecettel, húslevessel és szójaszósszal ízesítjük, és lefedve 5 percig főzzük. Közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk a narancsot és a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Az ételt 1 percig állni hagyjuk, belekeverjük a diót, és rizzsel tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 evőkanál Szójaszósz (15 g)
  • 2 db Mogyoróhagyma
  • 2 teáskanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (10 g)
  • 1 evőkanál Rizsecet (16 g)
  • 2 dkg Durvára aprított dió 
  • 20 dkg Csirkemell filé 
  • 2 db közepes Vérnarancs (20 dkg)
  • 25 dkg Mángold 
  • 15 dkg Szárzeller 
  • 150 ml Csirkehúsleves lé (15 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)