Csirkehúsos árpagyöngyleves
Elkészítés
Forrásban lévő 0,5 l vízben főzzük az árpagyöngy 5 percig, majd szitán csepegtessük le. A csirkemellet mossuk meg, a bőrét húzzuk le. A zöldséglevest forraljuk fel, tegyük bele a húst, az árpagyöngyöt és a babérlevelet, és fedő alatt 40 percig rotyogtassuk kis lángon. A répát és a zellert hámozzuk és mossuk meg, a zellert vágjuk egészen kis kockákra, a répát szeletekre. A póréhagymát is tisztítsuk meg, hosszában felezzük meg, mossuk meg és csepegtessük le, majd vágjuk vékony szeletekre. 20 perc múlva ezeket is tegyük a fazékba. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyon apró kockákra, és forró olajon pároljuk üvegesre. A levest sózzuk és borsozzuk meg, keverjük bele a hagymát és a fokhagymát. Tálaláskor petrezselyemlevéllel díszítsük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 10 dkg Árpagyöngy-gersli 
- 3 szelet (12-13 dkg-os) Csirkemell filé (38 dkg)
- 15 dl Húsleveslé (150 dkg)
- 1 db Babérlevél
- fél kicsi Zeller (10 dkg)
- 4 db Sárgarépa (480 g)
- 1 db kicsi Póréhagyma (15 dkg)
- 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
- 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
- 1 mokkáskanál Tengeri só (3 g)
- 1 késhegynyi Őrölt fehérbors
- 1 szál Friss petrezselyem
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 655
- CH: 41.3 g
- fehérje: 31.5 g
- zsír: 38.6 g