Mit ehetek | Csirkecomb mézes raguval

Csirkecomb mézes raguval

Csirkecomb mézes raguval
Csirkecomb mézes raguval

Elkészítés

A csirkecombokat lebőrözzük, olajjal, Piros arannyal, finomra vágott oregánóval diétás sóval bedörzsöljük, és éles késsel bevagdaljuk. Egy serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és pirosra sütjük. Az olaj egy részén átfuttatjuk a felszeletelt paprikát, zöldhagymát, leforrázott, meghámozott paradicsomot. Beletesszük a diót, a mézet, diétás sóval és borsikafűvel ízesítjük. Pár pillanat alatt készre forraljuk, tálaláskor a csirkecombokat a zöldséges-mézes ragura helyezzük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Piros arany (11 g)
  • fél mokkáskanál Szárított borsikafű
  • 4 db kisebb Csirkecomb - egész (80 dkg)
  • 8 dkg Dióbél 
  • 10 dkg Újhagyma  
  • 20 dkg Paradicsom  
  • 3 dl Étolaj - Napraforgóolaj (27 dkg)
  • 4 dkg Méz  
  • 10 dkg Piros húsú paprika 
  • 10 dkg Zöld húsú paprika 
  • ízlés szerint Diétás só
  • 1 evőkanál Friss oregano (4 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1083
  • CH: 17.8 g
  • fehérje: 46.7 g
  • zsír: 89.7 g