Citromos zöldséges főtt hal
Elkészítés
Ha fagyasztott halat használunk, akkor kiolvasztjuk, a levét leöntjük.
A sárgarépát, fehérrépát és zellert tisztítjuk és kockára vágjuk, majd a kókuszzsíron megpirítjuk. Annyi babérlevéllel, sóval, citromlével és citromhéjjal ízesített vízzel engedjük fel, ami éppen ellepi. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a zöldségágyra helyezzük a megtisztított, mindkét oldalán enyhén megsózott halszeleteket, és még kb. 15 percig, fedő és keverés nélkül főzzük, amíg a zöldség és a hal is elkészül, és a főzőlé jórésze is elpárolog alóla.
-
1
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 5 dkg Zeller  
- 1 db Babérlevél
- 10 g Kókuszzsír 
- fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
- 5 dkg Fehérrépa  
- 5 dkg Sárgarépa 
- 15 dkg Tengeri hal - tőkehal 
- fél citromé Reszelt citromhéj (5 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 281
- CH: 10.1 g
- fehérje: 32.6 g
- zsír: 11.8 g