Mit ehetek | Citromos zöldfűszeres tilápia cukkinivel

Citromos zöldfűszeres tilápia cukkinivel

Citromos zöldfűszeres tilápia cukkinivel
Citromos zöldfűszeres tilápia cukkinivel

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban keverjük össze a citromlét, zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. Tegyük bele a halfiléket és lefedve, hűtőben 15 percig pácoljuk. A cukkinit vágjuk vékony szeletekre.Vegyük ki a halat a pácból, a páclevet tegyük félre. Egy 30x30 cm-es alufóliát kenjünk meg olajjal. Helyezzünk 2 filét az alufóliára, tetejére rakjuk a cukkini felét. Ezután következik még egy halfilé réteg és végül a maradék cukkini. A hal tetejét margarin darabkákkal megszórjuk és 50 ml páclével leöntjük. Megsózzuk, borsozzuk. A fólia széleit mindkét oldalon hajtsuk fel és középen gyűrjük be. Sütőpapírra helyezve sütőben 20 percig sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • 1 teáskanál Szárított bazsalikom (1 g)
  • 1 teáskanál Szárított tárkony (1 g)
  • 1 teáskanál Szárított oregano (1 g)
  • 1 teáskanál Szárított kakukkfű (1 g)
  • 4 db - 12 dkg-os Tilápiafilé - tengeri sügér (48 dkg)
  • 2 db zsenge Cukkini (25 dkg)
  • 1 csapott teáskanál Tejmentes margarin (6 g)
  • 1 mokkáskanál Diétás só (3 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 50 ml Citromlé (50 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 154
  • CH: 6.0 g
  • fehérje: 25.6 g
  • zsír: 3.3 g