Mit ehetek | Citromos-mentás csirkehúsleves

Citromos-mentás csirkehúsleves

Citromos-mentás csirkehúsleves
Citromos-mentás csirkehúsleves

Elkészítés

Tisztogasd meg a csirkealkatrészeket, majd tedd 2-3 ujjnyival több vizet, mint ami ellepi, és tedd fel főni. Közben pucold meg a répát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát és a zellert. Amikor már egy kicsit elszíneződött a hús, szedd le a habot, dobd mellé a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, sózd és borsozd ízlésed szerint, esetleg egy kis vegetát is szórhatsz hozzá. Kis lángon nagyjából egy óra alatt elkészül a levesed. Az utolsó 10-15 percre tedd bele a csirkemájat, az elpárolgott vizet pótold, csepegtesd bele a citrom levét és szórd bele a petrezselymet, óvatosan keverd át és főzd még pár percig. Mielőtt levennéd a lángról, szórd meg az apróra vágott mentával.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • 3 db közepes Fehérrépa (30 dkg)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 5 db Sárgarépa (60 dkg)
  • 1 db nagyobb Zeller (70 dkg)
  • 4 szem Feketebors - egész
  • ízlés szerint Bio vegeta - gluténmentes
  • 1 marék Friss mentalevél (12 g)
  • 10 dkg Csirkemáj  
  • 1 db kicsi, bőrös Csirkemell, bőrös (40 dkg)
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 20 dkg Csirkefarhát 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 188
  • CH: 14.5 g
  • fehérje: 23.4 g
  • zsír: 3.6 g