Mit ehetek | Citromos csirke kaliforniai paprikával

Citromos csirke kaliforniai paprikával

Citromos csirke kaliforniai paprikával
Citromos csirke kaliforniai paprikával

Elkészítés

A csirkéket bedörzsöljük oreganóval, sóval, borssal. Egy nagy serpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat, beletesszük a filét, és egyik felét világosbarnára sütjük - körülbelül 3 perc alatt. Megfordítjuk, tetejükre rátesszük a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, a reszelt citromhéjat, illetve meglocsoljuk a citromlével. Lefedjük, a lángot takarékra vesszük, és lassú tűzön 15 percig főzzük. Egy kis tálban összekeverjük a paradicsomsűrítményt és a húslevest, majd hozzáadjuk a csirkékhez és rövid ideig együtt forraljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 db fél kisebb Csirkemell filé (60 dkg)
  • 1 mokkáskanál Diétás só (3 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 késhegynyi Cayenne-i bors
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 1 db Kalifornia paprika - piros (20 dkg)
  • 1 db Kalifornia paprika - sárga (20 dkg)
  • 1 db Kaliforniai paprika - zöld húsú (20 dkg)
  • 1 evőkanál Reszelt citromhéj (5 g)
  • 4 evőkanál Citromlé (40 g)
  • 1 dl Húsleveslé (10 dkg)
  • 1 csapott evőkanál Sűrített paradicsom (15 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 310
  • CH: 8.7 g
  • fehérje: 36.3 g
  • zsír: 14.1 g