Mit ehetek | Citromos borjúhús

Citromos borjúhús

Citromos borjúhús
Citromos borjúhús

Elkészítés

A magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a margarint, a kakukkfüvet 1 perig pirítjuk benne, majd beletesszük a hússzeleteket és oldalanként 5 percig sütjük. Mikor kész, a húst kivesszük, félretesszük. A lisztet a léhez keverjük, folyamatos kevergetés mellett megbarnítjuk. Felöntjük a borral, a levessel, fél dl vízzel, és a citromlével, ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt, kis lángon 4-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik, közben párszor megkeverjük. Visszatesszük a húsokat, pépesített fokhagymával ízesítjük, és lefedve 20 percig közepes lángon főzzük. Félidőben egyszer megkeverjük, citromszeletekkel tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 szelet Borjúhús (60 dkg)
  • 6 dkg Tejmentes margarin 
  • 6 dkg Rizsliszt  
  • 1 nagy Fokhagyma (7 g)
  • 150 ml Fehérbor - száraz (15 dkg)
  • 1 dl Húsleveslé (10 dkg)
  • 2 evőkanál Citromlé (20 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított kakukkfű
  • fél citrom Citrom (9 dkg)
  • ízlés szerint Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 374
  • CH: 14.8 g
  • fehérje: 30.8 g
  • zsír: 19.2 g