Mit ehetek | Citromos, bazsalikomos uborkaleves

Citromos, bazsalikomos uborkaleves

Citromos, bazsalikomos uborkaleves
Citromos, bazsalikomos uborkaleves

Elkészítés

Egy közepes kígyóuborkát vékonyan meghámozunk, és felkockázzuk. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és nagyjából felszeleteljük. Az uborkakockákat a botmixer kelyhébe vagy egyéb alkalmas edénybe tesszük. Rádobjuk a fokhagymát, hat-nyolc nagyobb bazsalikomlevelet és egy fél citrom lereszelt héját. Alaposan sózzuk, és belecsepegtetünk ízlésünk szerint néhány csepp citromlét is. A mixerrel megdolgozzuk egy kicsit, majd hozzáteszünk két deci joghurtot, és teljesen leturmixoljuk. Ekkor felöntjük annyi szénsavas ásványvízzel, hogy híg leves sűrűségű legyen – ez úgy egy-másfél deci, és még egyszer pörgetünk rajta egyet a mixerrel. Lefedve legalább egy órára behűtjük. A szeletelt mandulát felforrósított serpenyőben állandó kevergetéssel 1 perc alatt szárazon megpirítjuk. Tálaláskor a levest a pirított mandulával megszórjuk. Laktat és hűsít.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • ízlés szerint Citromlé
  • 150 ml Szódavíz (15 dkg)
  • 1 db közepes Kígyóuborka (35 dkg)
  • fél citromé Reszelt citromhéj (5 g)
  • 6 levél Friss bazsalikom (2 g)
  • 2 dkg Szeletelt mandula 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 92
  • CH: 7.6 g
  • fehérje: 4.0 g
  • zsír: 5.4 g