Citromleves
Elkészítés
A citromlevet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a cukorral 12 dl vízben felforraljuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval habosra keverjük és a forró levesben habgaluskákat főzünk. A habgaluskákat kiszedjük a levesből és félretesszük. Majd a tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a forralt tejjel elkeverjük simára, és ebbe keverjük bele lassan belecsorgatva a levest. Amikor simára összekevertük, a sűrített levest állandó keverés mellett még egyszer felfőzzük. Ha a habgaluskák kihűltek, a levest ízlés szerint hidegen vagy melegen a galuska betéttel tálaljuk.
Forrás: Diétás könyvek: Magas vérnyomás
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csipetnyi Só
- 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
- 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
- 125 ml Tej 1,5%-os (112 g)
- 2 db Szegfűszeg - egész
- fél mokkáskanál Őrölt fahéj (1 g)
- 2 db Tojás (11 g)
- 4 dkg Kristálycukor  
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 80
- CH: 16.5 g
- fehérje: 2.0 g
- zsír: 0.9 g