Mit ehetek | Cikória-krémleves

Cikória-krémleves

Cikória-krémleves
Cikória-krémleves

Elkészítés

A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.


    • adag1
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 fej közepes Cikória saláta (12 dkg)
  • 1 db közepes Sonkahagyma (7 dkg)
  • 3 dl Húsleveslé (30 dkg)
  • 1 db Tojássárgája (16 g)
  • ízlés szerint Metélőhagyma - snidling
  • ízlés szerint Lestyán
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 1 csipetnyi Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 460
  • CH: 8.6 g
  • fehérje: 8.0 g
  • zsír: 42.4 g