Cikória-krémleves
Elkészítés
A cikóriarózsát kettévágva csipet sóval, napraforgóolajban pároljuk, utána forró csontlébe rakjuk, amelyet sonkahagymával, csipet sóval, csomborral fűszerezzünk, majd az egészet összeturmixoljuk. A finomra vágott snidlinget, lestyán levelet a tányérok aljára szórjuk és a rámerjük a forró levest.
-
- 1
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 fej közepes Cikória saláta (12 dkg)
- 1 db közepes Sonkahagyma (7 dkg)
- 3 dl Húsleveslé (30 dkg)
- 1 db Tojássárgája (16 g)
- ízlés szerint Metélőhagyma - snidling
- ízlés szerint Lestyán
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
- 1 csipetnyi Só
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 460
- CH: 8.6 g
- fehérje: 8.0 g
- zsír: 42.4 g