Mit ehetek | Céklaleves

Céklaleves

Céklaleves
Céklaleves

Elkészítés

Az alaposan megmosott céklát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és az olajjal kiket főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval, a zeller levéllel, és a gyenge erősségű főzőfelületén fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a cékla már felpuhult, áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadva a szükséges mennyiségű vizet, a citromhéjat, a citromlevet, a cukrot, összeforraljuk. A felforrt levet sűrítjük a lisztből és meleg levesléből készített sima sűrítőanyaggal, és vékony sugárban keverés mellett öntjük a céklalevesbe. Ezután jól összefőzzük, és ízlés szerint édesítjük.


    • adag1
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 8 dkg Cékla  
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 2 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (10 g)
  • 1 mokkáskanál Citromlé (2 g)
  • 1 mokkáskanál Reszelt citromhéj (1 g)
  • ízlés szerint Folyékony édestőszer
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 1 szál Zellerlevél (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 170
  • CH: 17.1 g
  • fehérje: 2.1 g
  • zsír: 10.2 g