Céklaleves
Elkészítés
Az alaposan megmosott céklát megtisztítjuk, majd lereszeljük, és az olajjal kiket főzőedénybe tesszük. Ízesítjük sóval, a zeller levéllel, és a gyenge erősségű főzőfelületén fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a cékla már felpuhult, áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadva a szükséges mennyiségű vizet, a citromhéjat, a citromlevet, a cukrot, összeforraljuk. A felforrt levet sűrítjük a lisztből és meleg levesléből készített sima sűrítőanyaggal, és vékony sugárban keverés mellett öntjük a céklalevesbe. Ezután jól összefőzzük, és ízlés szerint édesítjük.
-
1
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 8 dkg Cékla  
- 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
- 2 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (10 g)
- 1 mokkáskanál Citromlé (2 g)
- 1 mokkáskanál Reszelt citromhéj (1 g)
- ízlés szerint Folyékony édestőszer
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 1 szál Zellerlevél (5 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 170
- CH: 17.1 g
- fehérje: 2.1 g
- zsír: 10.2 g