Burgonyás pogácsa
Elkészítés
Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 20 dkg Burgonya  
- 20 dkg Finomliszt BL55 
- 20 dkg Tejmentes margarin 
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 1 csapott evőkanál Köménymag - egész (5 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 322
- CH: 29.0 g
- fehérje: 4.1 g
- zsír: 20.6 g