Mit ehetek | Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

Elkészítés

Héjában főtt, áttört burgonyát, lisztet és margarint és a sót jól összedolgozzuk. Háromszor nyújtjuk ki, közben mindig egy negyedórát pihentetjük, végül ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, meghintjük köménymaggal, majd 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Burgonya  
  • 20 dkg Finomliszt BL55 
  • 20 dkg Tejmentes margarin 
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 1 csapott evőkanál Köménymag - egész (5 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 322
  • CH: 29.0 g
  • fehérje: 4.1 g
  • zsír: 20.6 g