Mit ehetek | Burgonyalángos gazdagon

Burgonyalángos gazdagon

Burgonyalángos gazdagon
Burgonyalángos gazdagon

Elkészítés

A burgonyát finomra reszeljük, belekeverjük a tojássárgáját, sóval és gyömbér porral ízesítjük, végül óvatosan belekeverjük a a felvert tojásfehérjét.
Egy serpenyőt olajjal kikenünk, a masszát két adagra osztva a serpenyőbe tesszük. A tésztát simító lapáttal kb. 1 cm vastagságúra egyengetjük, közepes hőfokon kb. 5-5 perc alatt kisütjük mindkét oldalát.
Közben a gombát, paradicsomot megmossuk, leszárítgatjuk és vékony szeletekre karikázzuk. A mozzarellát szeleteljük vagy apró kockákra vágjuk.
A két burgonyalángost beolajozott sütőtepsibe helyezve, paradicsomkarikákkal, gombával és mozzarella darabokkal befedve, sóval és oregánóval megfűszerezve, előmelegített sütőben kb. 200 °-on, mintegy 10 percig átsütjük, végül frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Burgonya  
  • 1 db Tojás (55 g)
  • fél mokkáskanál Gyömbér por (1 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 2 db közepes Paradicsom (22 dkg)
  • 1 mokkáskanál Szárított oregano
  • 1 db nagy Csiperkegomba (10 dkg)
  • 10 dkg Mozzarella  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 218
  • CH: 23.0 g
  • fehérje: 12.0 g
  • zsír: 7.4 g