Brokkolis, paradicsomos sajtos omlett
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kevés, csipet sós vízben 6-8 perc alatt megpároljuk. Egy 24 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyő alját olajozzuk meg, és közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel az olajat. Verjük fel a tojásokat és a tojásfehérjét a tejjel és a sóval, majd öntsük a keveréket a serpenyőbe, és terítsük szét egyenletesen. Süssük, amíg a tojása szélén kezd összeállni (kb. 1 perc). Egy vékony lapáttal körben emelgessük meg a lepény szélét, hogy a tetejéről a még folyékony tojás az omlett alá folyjon. Ezt folytassuk addig, amíg a közepe még nedves marad, de már nem folyós. Az omlett egyik felén rendezzük el a paradicsomszeleteket, és a brokkoli rózsákat, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Az omlett másik felét hajtsuk rá a töltelékre. Állítsuk a tűzhelyet alacsony hőfokra. A serpenyőt lefedve süssük tovább az omlettet addig, amíg a tojás teljesen megszilárdul, de még puha marad (kb. 3-4 perc). Csúsztassuk az omlettet egy tálra.
-
- 2
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
- 5 dkg Ementáli sajt  
- 8 db közepes Lucullus paradicsom (80 dkg)
- 15 dkg Brokkoli  
- fél mokkáskanál Só (1 g)
- 1 evőkanál Tej 1,5%-os (8 g)
- 1 db Tojásfehérje (24 g)
- 4 db Tojás (220 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 418
- CH: 18.9 g
- fehérje: 30.0 g
- zsír: 23.1 g