Mit ehetek | Brokkolis, paradicsomos sajtos omlett

Brokkolis, paradicsomos sajtos omlett

Brokkolis, paradicsomos sajtos omlett
Brokkolis, paradicsomos sajtos omlett

Elkészítés

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és kevés, csipet sós vízben 6-8 perc alatt megpároljuk. Egy 24 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyő alját olajozzuk meg, és közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel az olajat. Verjük fel a tojásokat és a tojásfehérjét a tejjel és a sóval, majd öntsük a keveréket a serpenyőbe, és terítsük szét egyenletesen. Süssük, amíg a tojása szélén kezd összeállni (kb. 1 perc). Egy vékony lapáttal körben emelgessük meg a lepény szélét, hogy a tetejéről a még folyékony tojás az omlett alá folyjon. Ezt folytassuk addig, amíg a közepe még nedves marad, de már nem folyós. Az omlett egyik felén rendezzük el a paradicsomszeleteket, és a brokkoli rózsákat, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Az omlett másik felét hajtsuk rá a töltelékre. Állítsuk a tűzhelyet alacsony hőfokra. A serpenyőt lefedve süssük tovább az omlettet addig, amíg a tojás teljesen megszilárdul, de még puha marad (kb. 3-4 perc). Csúsztassuk az omlettet egy tálra.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
  • 5 dkg Ementáli sajt  
  • 8 db közepes Lucullus paradicsom (80 dkg)
  • 15 dkg Brokkoli  
  • fél mokkáskanál Só (1 g)
  • 1 evőkanál Tej 1,5%-os (8 g)
  • 1 db Tojásfehérje (24 g)
  • 4 db Tojás (220 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 418
  • CH: 18.9 g
  • fehérje: 30.0 g
  • zsír: 23.1 g