Mit ehetek | Brokkolis kukoricapörkölt

Brokkolis kukoricapörkölt

Brokkolis kukoricapörkölt
Brokkolis kukoricapörkölt

Elkészítés

A hagymát olajon megpirítjuk, rászórunk 1 tk. pirospaprikát és azonnal teszünk hozzá 1 ek. vizet, majd beletesszük a felvágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát. A brokkolit megmossuk, és előkészítjük. A fás részeit levágjuk, a rózsáit leszedjük. A törzsét kockákra vágjuk (ezeket előbb tesszük bele az ételbe, mert hosszabb főzési időt igényelnek, mint a rózsák). A brokkolikockákat a hagymás paprikára dobjuk, és egy kevés vizet öntünk rájuk. Sózzuk, fűszerezzük őrölt köménymaggal, borsikafűvel és majorannával, majd beletesszük a kukoricát, a legvégén a brokkolirózsákat. Szójajoghurttal behabarjuk. A habaráshoz pár kanál szójajoghurtot, vizet, és kukoricalisztet csomómentesen összekeverünk (folyamatos keverés mellett, apránként szórjuk bele a lisztet a szójajoghurtos vízbe, hogy ne csomósodjon össze). A habarást a kész pörköltbe elkeverjük és még egyszer felforraljuk az ételt.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Őrölt kömény
  • 1 csapott teáskanál Pirospaprika por (2 g)
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 2 db Paprika (18 dkg)
  • 50 ml Étolaj - Napraforgóolaj (45 g)
  • ízlés szerint Szárított borsikafű
  • ízlés szerint Szárított majoránna
  • ízlés szerint Tengeri só
  • 5 dkg Kukoricaliszt  
  • 60 dkg Brokkoli  
  • 20 dkg Vöröshagyma  
  • 60 dkg Kukorica - fagyasztott 
  • 3 dl Szójajoghurt (30 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 450
  • CH: 55.6 g
  • fehérje: 17.5 g
  • zsír: 16.7 g