Mit ehetek | Brokkolipuding

Brokkolipuding

Brokkolipuding
Brokkolipuding

Elkészítés

A brokkolit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és turmixoljuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összemorzsoljuk. A tojások sárgáját és a zsemlét a brokkolipépbe keverjük, borsikafűvel, szerecsendióval fűszerezzük. Végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk. 4 kisebb pudingformát (vagy muffin sütőt) kivajazunk, majd a masszával kétharmad részéig megtöltjük. A formákat vízzel félig telt tepsibe állítjuk, és a pudingot sütőben, közepes lánggal (200 ⁰C; légkeveréses sütőben 185 ⁰C) fél óra alatt megpároljuk. Tányérra borítva, főtt, párolt húsok mellé kínáljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 késhegynyi Őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint Só
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 mokkáskanál Vaj (2 g)
  • 1 db Vizes zsemle (54 g)
  • fél mokkáskanál Szárított borsikafű
  • 2 dl Tej-2,8% (18 dkg)
  • 50 dkg Brokkoli  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 103
  • CH: 12.7 g
  • fehérje: 7.3 g
  • zsír: 2.3 g