Mit ehetek | Borókás vadpörkölt

Borókás vadpörkölt

Borókás vadpörkölt
Borókás vadpörkölt

Elkészítés

A zsírral kikent lábasba tesszük a felszeletelt vöröshagymát, a 2x2 cmesre vágott lehártyázott, gondosan előkészített vadhúst és ezt rétegesen végezzük. A zöldpaprikát, fokhagymát, tört borókabogyót a tetejére tesszük. Kis lángon a lábas mozgatásával párolgatjuk. Ha levet enged és a hús felülete szürkés lesz, sózzuk, fűszernövényekkel ízesítjük. A paprikát, áfonyát, erdei gombát csak ha már a hús félpuha, akkor adjuk hozzá. Ha szükséges, mindig egy kis vizet öntünk alá. Így szép lassan pöszörögve pároljuk. A vörösbor a legvégső összeforráskor kerül a lábasba. Egy sűrű fenséges ízű vadpörköltet kapunk így.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Pirospaprika por
  • ízlés szerint Só
  • 1 nagyobb gerezd Fokhagyma (7 g)
  • ízlés szerint Szárított kakukkfű
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 8 szem Borókabogyó
  • 8 dkg Vöröshagyma  
  • 5 dkg Paprika 
  • 10 dkg Disznózsír 
  • 50 ml Vörösbor - félédes (5 dkg)
  • 80 dkg Vaddisznóhús 
  • 5 dkg Áfonya dzsem 
  • 10 dkg Erdei gomba 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 349
  • CH: 8.7 g
  • fehérje: 29.4 g
  • zsír: 19.9 g