Borított citromkém
Elkészítés
A megmosott citromhéjat hosszú szalagban, körbe levágjuk, ugyanúgy, mint hogy az almát hámozok. Lassan felforraljuk a tejet a citromhéjjal. Forrponton hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, és állandó keverés közben gyorsan besűrítjük, majd a tűzről levével kissé hűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük az időközben félbevágott és kinyomkodott citrom levét és a mézet. Hideg vízzel kiöblítünk egy körben 6 dl űrtartalmú formát, és ebbe szűrjük bele a citromos masszát. Hűtőben jól meg dermesztjük. Tálalás előtt egy pillanatra forróvízben mártjuk, majd kiborítjuk a formából.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 db Citrom (36 dkg)
- 6 dl Tej 1,5%-os (54 dkg)
- 2 evőkanál Méz (42 g)
- 1 púpozott evőkanál Keményítő - burgonya (15 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 143
- CH: 20.8 g
- fehérje: 5.0 g
- zsír: 7.2 g