Mit ehetek | Borított citromkém

Borított citromkém

Borított citromkém
Borított citromkém

Elkészítés

A megmosott citromhéjat hosszú szalagban, körbe levágjuk, ugyanúgy, mint hogy az almát hámozok. Lassan felforraljuk a tejet a citromhéjjal. Forrponton hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, és állandó keverés közben gyorsan besűrítjük, majd a tűzről levével kissé hűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük az időközben félbevágott és kinyomkodott citrom levét és a mézet. Hideg vízzel kiöblítünk egy körben 6 dl űrtartalmú formát, és ebbe szűrjük bele a citromos masszát. Hűtőben jól meg dermesztjük. Tálalás előtt egy pillanatra forróvízben mártjuk, majd kiborítjuk a formából.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 db Citrom (36 dkg)
  • 6 dl Tej 1,5%-os (54 dkg)
  • 2 evőkanál Méz (42 g)
  • 1 púpozott evőkanál Keményítő - burgonya (15 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 143
  • CH: 20.8 g
  • fehérje: 5.0 g
  • zsír: 7.2 g