Bojtárleves
Elkészítés
A vágott vöröshagymát zsíron zsemleszínűre pirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk,ráteszünk a kb. 1x1 cm-re vágott bárányhúst és megsózzuk. Mérsékelt tűzön pirítjuk. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, mentával fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a lecsót és az aranysárgára pirított tarhonyát, majd csontlével felengedjük. Lassú tűzön készre főzzük főzzük. Forrón tálaljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 mokkáskanál Szárított menta
- 2 mokkáskanál Szárított kakukkfű (1 g)
- 5 dkg Lecsó konzerv 
- 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
- 1 púpos evőkanál Pirospaprika por (10 g)
- 8 dkg Vöröshagyma  
- 8 dkg Tarhonya 
- 50 ml Étolaj - Napraforgóolaj (45 g)
- 15 dl Csontlé (150 dkg)
- 30 dkg Báránylapocka - csontozott 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 640
- CH: 18.5 g
- fehérje: 21.6 g
- zsír: 51.5 g