Mit ehetek | Bojtárleves

Bojtárleves

Bojtárleves
Bojtárleves

Elkészítés

A  vágott vöröshagymát zsíron zsemleszínűre pirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk,ráteszünk a kb. 1x1 cm-re vágott bárányhúst és megsózzuk. Mérsékelt tűzön pirítjuk. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, mentával fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a lecsót és az aranysárgára pirított tarhonyát, majd csontlével felengedjük. Lassú tűzön készre főzzük főzzük. Forrón tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Báránylapocka - csontozott 
  • 15 dl Csontlé (150 dkg)
  • 50 ml Étolaj - Napraforgóolaj (45 g)
  • 8 dkg Tarhonya 
  • 8 dkg Vöröshagyma  
  • 1 púpos evőkanál Pirospaprika por (10 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 5 dkg Lecsó konzerv 
  • 2 mokkáskanál Szárított kakukkfű (1 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított menta
  • ízlés szerint Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 640
  • CH: 18.5 g
  • fehérje: 21.6 g
  • zsír: 51.5 g