Birsalmás csirkecomb
Elkészítés
A csirkecombokat kettévágjuk, bőrét lefejtjük, és a húst enyhén megsózzuk, megszórjuk borsikával. Egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a lehúzott bőrét, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával letakarva sütőbe toljuk. Kis lánggal, saját levével többször meglocsolva kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Közben a birsalmát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kimetsszük, húsát cikkekre vágjuk, és egy lábasba szórva annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Csipetnyi sóval, a citrom levével, a mézzel ízesítjük; a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezzük. Fölforraljuk, majd lefödve kis lángon kb. 20 percig pároljuk. A puha birsből személyenként 4 szép cikket szűrőkanállal kiemelünk. A többit annyi főzőlével törjük át, hogy püré sűrűségű legyen. A fölszeletelt birset a csirkéhez adjuk, egy kevés főzőlevet ráöntünk, és a sütőbe visszatolva megforrósítjuk. Tálaláskor a birspürével körülöntjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 2 evőkanál Méz (42 g)
- fél mokkáskanál Szárított borsikafű
- 4 db Szegfűszeg - egész
- 6 dkg Citromlé 
- fél mokkáskanál Őrölt fahéj (1 g)
- 4 db kisebb Csirkecomb - egész (80 dkg)
- 1 kg Birsalma  
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 420
- CH: 33.8 g
- fehérje: 43.5 g
- zsír: 12.7 g