Mit ehetek | Birsalmás csirkecomb

Birsalmás csirkecomb

Birsalmás csirkecomb
Birsalmás csirkecomb

Elkészítés

A csirkecombokat kettévágjuk, bőrét lefejtjük, és a húst enyhén megsózzuk, megszórjuk borsikával. Egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a lehúzott bőrét, 1 dl vizet aláöntünk, majd fóliával letakarva sütőbe toljuk. Kis lánggal, saját levével többször meglocsolva kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Közben a birsalmát meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kimetsszük, húsát cikkekre vágjuk, és egy lábasba szórva annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Csipetnyi sóval, a citrom levével, a mézzel ízesítjük; a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezzük. Fölforraljuk, majd lefödve kis lángon kb. 20 percig pároljuk. A puha birsből személyenként 4 szép cikket szűrőkanállal kiemelünk. A többit annyi főzőlével törjük át, hogy püré sűrűségű legyen. A fölszeletelt birset a csirkéhez adjuk, egy kevés főzőlevet ráöntünk, és a sütőbe visszatolva megforrósítjuk. Tálaláskor a birspürével körülöntjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 2 evőkanál Méz (42 g)
  • fél mokkáskanál Szárított borsikafű
  • 4 db Szegfűszeg - egész
  • 6 dkg Citromlé 
  • fél mokkáskanál Őrölt fahéj (1 g)
  • 4 db kisebb Csirkecomb - egész (80 dkg)
  • 1 kg Birsalma  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 420
  • CH: 33.8 g
  • fehérje: 43.5 g
  • zsír: 12.7 g