Mit ehetek | Birsalmaleves 3

Birsalmaleves 3

Birsalmaleves 3
Birsalmaleves 3

Elkészítés

A szegfűszeget, fahéjat, a citrom vékony levágott héjával, a fehérborral és egy csipet sóval 1liter vízben felforraljuk. Megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a birsalma magházát, majd kockára vágjuk. Az alapléhez adjuk, és puhára főzzük. A levest behabarjuk: a tejszínt és a tejfölt kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A levesből rámérünk 1-2 szedőkanálnyit, és állandó keverés mellett a leveshez öntjük. Jól kiforraljuk. A levest megkóstoljuk, cukorral és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csipetnyi Só
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • 1 dl Tejföl, 20%-os (10 g)
  • fél rud Fahéj - rúd (3 g)
  • 6 db Szegfűszeg - egész
  • 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
  • 2 dl Fehérbor - száraz (20 dkg)
  • 50 dkg Birsalma  
  • 4 csapott evőkanál Kristálycukor (6 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 238
  • CH: 33.7 g
  • fehérje: 2.2 g
  • zsír: 9.3 g