Mit ehetek | Bevert tojás

Bevert tojás

Bevert tojás
Bevert tojás

Elkészítés

A meghámozott és nagyon apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a vajon. Szórjuk bele a lisztet, pirítsuk világosra. Öntsük rá a bort és a levest, 10 percig rotyogtassuk, közben időnként keverjük meg. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, és még 5 percig rotyogtassuk.  A mártást ízesítsük sóval, szerecsendióval, a citrom levével és héjával. A fazékban forraljuk bőséges sózott ecetes vizet. A tojásokat egyenként üssük csészébe, egyenként csúsztassuk a vízbe, és 4-5 percig kis lángon főzzük. Szűrőkanállal szedjük ki a tojásokat, tegyük háztartási papír és vágjuk ketté. A citromfüvet öblítsük le és vágjuk vékony csíkokra. Öntsük a mártást a tojásokra, a citromfűvel díszítve tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Mártáshoz:
  • 2 kis fej Vöröshagyma (14 dkg)
  • 4 dkg Vaj 
  • 1 evőkanál Teljes kiőrlésű búzaliszt (12 g)
  • 250 ml Zöldségalaplé (25 dkg)
  • 125 ml Fehérbor - száraz (125 g)
  • 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
  • fél mokkáskanál Tengeri só (1 g)
  • ízlés szerint Őrölt szerecsendió
  • 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
Hozzávalók:
  • 1 dl Tejszín, 30%-os (10 dkg)
  • 2 evőkanál Ecet - Fehérborecet (14 g)
  • 8 db Tojás (44 dkg)
Díszítéshez:
  • néhány levél Friss citromfűlevél (1 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 422
  • CH: 12.5 g
  • fehérje: 18.1 g
  • zsír: 30.1 g