Mit ehetek | Betyárleves

Betyárleves

Betyárleves
Betyárleves

Elkészítés

Az apró kockára vágott sertéshúst a zöldséggel, zöldborsóbal, vöröshagymával, babérlevéllel, sóval feltesszük főni 1,5 liter vízben. A sertésmájat külön főzzük meg. Ha a hús a zöldséggel megfőtt, hozzátesszük a puha, apró kockára vágott sertésmájat. Zsemleszínű rántást készítünk, pirospaprikával színezzük és besűrítjük vele a levest. A tojásokat keményre főzzük, majd apró kockára vágva beletesszük a levesbe, ízesítjük ecettel, tejföllel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Sertés - Sertéshús  
  • 20 dkg Sertésmáj  
  • 5 db Tojás (275 g)
  • 30 dkg Vegyes zöldség 
  • 2 db Babérlevél
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 1 púpos evőkanál Só (27 g)
  • 1 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (15 g)
  • 1 evőkanál Disznózsír (2 dkg)
  • 1 csapott teáskanál Pirospaprika por (2 g)
  • 2 evőkanál Ecet, 10%-os (14 g)
  • 50 ml Tejföl, 12%-os (50 g)
  • 10 dkg Zöldborsó 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 388
  • CH: 14.3 g
  • fehérje: 31.8 g
  • zsír: 21.7 g