Mit ehetek | Besameles karalábé

Besameles karalábé

Besameles karalábé
Besameles karalábé

Elkészítés

Egy kisebb lábosban 2 ek zabkorpát szárazon megpirítunk. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk és 1 ek olajon átpirítjuk. Összekeverjük a zabkorpával és kb. 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk. Közben a karalábét és a répát lereszeljük. A tofut felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük a maradék 1 ek szójaszószt. 
A kihűlt besamelhez 2 ek. szójaszószt keverünk. Ráöntjük a reszelt zöldségre a besamelt, friss, aprított petrezselymmel megszórjuk, rátesszük a szójakockákat és végül köménymagot szórunk rá.


    • adag2
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 csapott evőkanál Zabkorpa - gluténmentes (14 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 1 db Sárgarépa (120 g)
  • 2 evőkanál Friss petrezselyem (7 g)
  • 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
  • 3 evőkanál Szójaszósz (45 g)
  • 1 csipet Köménymag - egész
  • 1 db közepes Karalábé (33 dkg)
  • fél csomag Tofu (15 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 233
  • CH: 23.5 g
  • fehérje: 16.7 g
  • zsír: 7.5 g