Mit ehetek? | Bemutatkozás

Bemutatkozás

A honlap ötlete 2011 telén, egy sárospataki kiránduláson - természetesen ebéd közben - született. Természetgyógyász sógornőm és egy barátnőm által felvetett problémákon gondolkodva, egyszer csak bevillant, hogy a két dolog megoldása ötvözhető!

A honlap felépítésének, szolgáltatásainak, funkcióinak alakítása kezdetben saját ötleteim, majd barátaim és természetgyógyász, illetve dietetikus ismerőseim javaslatai alapján, 2015 óta a felhasználók visszajelzései alapján történik.

Böcker Beának hívnak, 2017-ig agilis projektmenedzsment trénerként dolgoztam. Tréningjeimen gyakran használtam e weboldal fejlesztését gyakorlataimban, így néhány funkciót a tréningjeim résztvevőitől vettem át.

Először csak az ötlet megvalósítása hozott lázba, de az oldal folyamatos alakítása, a receptek gyűjtése, dietetikai, majd szakácsunkkal az általános kategorizálások áttekintése, automatikus ellenőriztetések kialakítása alatt egyre több információt, tudást szedtem magamra a betegségek, diéták tekintetében. 

Folyamatosan törekszem arra, hogy az oldalra felkerülő információk mindenki (és nem csak szakemberek) számára is érthető, áttekinthető, érdekes és hasznos legyen. 

A recepteket dietetikai szempontból Szamosvölgyi Csilla, a Váci kórház dietetikusa nézi át, kategorizálja.

Csillát már egész kis korától kezdve mindig is az emberek, és az egészséges életmód érdekelte. Ezért az egészségügyi szakközépiskola után a SOTE-n megszerezte a dietetikusi diplomáját és 1991 óta a váci kórház terápiás dietetikusaként dolgozik. Elsősorban betegosztályokon foglalkozik a betegekkel. Ám az utóbbi években egyre több páciens keresi fel táplálkozási és egészséges életmód tanácsokért. Munkája mellett néhány váci étterem dietetikai szempontoknak megfelelő étrendjének összeállításában is segítséget nyújt.

Mindketten családanyák vagyunk és sajnos mindkettőnknél és családunkban is előfordul a honlap kategóriái között szereplő egyes betegség illetve ételérzékenység, ételallergia. Mióta elkezdtük a honlap adatbázisát feltölteni receptekkel, egyre több étel az, amely a mi étkezéseinkben is előfordul.

Kívánjuk, hogy minden kedves Látogatónknak egészségére váljanak az itt megtalálható ételek!

Bea Csilla