Baszk palacsinta
Elkészítés
Készítsük el a palacsintatésztát, majd pihentessük. Egy lábasban pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Fedjük le és pároljuk 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt verjük fel a tojásokat egy tálban, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a szétzúzott fokhagymát. Öntsük a zöldséghez. Ahogy a tojás kezd megszilárdulni, vegyük le a tűzről. Süssünk nyolc palacsintát, helyezzük egymásra, minden réteg közé egy kanálnyi tölteléket rakva. Tegyük egy forró vízzel teli edény fölé, nehogy kihűljön.
-
- 6
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 150 ml Szódavíz (15 dkg)
Tésztához:
- 15 dkg Hajdinaliszt 
- 3 dl Tej-2,8% (27 dkg)
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
- 3 db Tojás (165 g)
- 1 késhegynyi Só
Töltelékhez:
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (26 g)
- 1 db Paprika (90 g)
- 4 db közepes Paradicsom (44 dkg)
- 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
- 1 db közepes Cukkini (20 dkg)
- 2 db Tojás (11 g)
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 279
- CH: 29.9 g
- fehérje: 9.5 g
- zsír: 12.1 g