Mit ehetek | Baszk palacsinta

Baszk palacsinta

Baszk palacsinta
Baszk palacsinta

Elkészítés

Készítsük el a palacsintatésztát, majd pihentessük. Egy lábasban pirítsuk meg olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük bele a lehámozott és cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Fedjük le és pároljuk 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt verjük fel a tojásokat egy tálban, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a szétzúzott fokhagymát. Öntsük a zöldséghez. Ahogy a tojás kezd megszilárdulni, vegyük le a tűzről. Süssünk nyolc palacsintát, helyezzük egymásra, minden réteg közé egy kanálnyi tölteléket rakva. Tegyük egy forró vízzel teli edény fölé, nehogy kihűljön.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 150 ml Szódavíz (15 dkg)
Tésztához:
  • 15 dkg Hajdinaliszt 
  • 3 dl Tej-2,8% (27 dkg)
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 késhegynyi Só
Töltelékhez:
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 evőkanál Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (26 g)
  • 1 db Paprika (90 g)
  • 4 db közepes Paradicsom (44 dkg)
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 1 db közepes Cukkini (20 dkg)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 279
  • CH: 29.9 g
  • fehérje: 9.5 g
  • zsír: 12.1 g