Barna rizs
Elkészítés
6 dl vizet felforralunk, beleöntjük a sót, a megmosott rizst, és lassú tűzön 30-40 perc alatt puhára főzzük. Nem szabad keverni, mert odaég. Főzés után, fedő alatt még 10 percig duzzasztjuk, ha szükséges egy kevés vizet teszünk még hozzá, mielőtt elzárjuk a gázt. Tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal, és friss petrezselymet keverünk bele.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 dl Barna rizs (18 dkg)
- 1 mokkáskanál Tengeri só (3 g)
- 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 226
- CH: 36.1 g
- fehérje: 3.8 g
- zsír: 7.4 g